Monday, December 20, 2010

difficulties.

okey. agak lama ye saye tidak ber-entry soal-soal hati dan perasaan. eh sejak bila pulak kan!

takdelah. rasa kurang ekspresi pulak kat blog sendiri... nak cakap sebenarnya.. pernah tak kau rasa macam life kau miserable, and u're such a mess and all... rasa macam tak best gila.. nak study pun kena bertapa dulu amik mood. cari every single thing that can motivate u to study mcm gambar parents or gambar kasut yang abg you janji nak hadiahkan kalau result ok, (wth????) pernah? tak pernah? okey, kalau pernah, aku rasa it's time that we realize, bukan kita je yg rasa macam tu. there's someone out there yang turut gudah gulana jugak, for whatsoever reason. (aku tgh memotivasikan diri sendiri ni sebenarnya)

setiap orang sebenarnya ada difficulty yg perlu ditempuhi masing-masing. mungkin stress with carry mark ke... bad break up ke... kucing mati ke... duit takde ke... bergaduh dengan kawan ke... berebut harta ke...allergic sejuk ke... nervous nak amik result pmr ke... kombinasi mana-mana dua yang dinyatakan ke... we all have difficulties. and what makes it so burdening adalah the fact that kita rasa kita je yang susah. orang lain happy je tengok. tak. semua orang ada kesusahannya sendiri. mungkin bukan sekarang. mungkin kita tak nampak. we're not alone. we're all in this together (oh, sounds so familiar).

jadi. jalan penyelesaiannya senang saja. try as much as you can untuk tidak menjadi difficulty kepada org lain. dan marilah kita sama-sama mendoakan each other that Allah will grant us strength and patience nak menempuhi semua ni. hopefully kita semua akan berjaya mengatasi apa jugak difficulty tersebut. wahhh.. murni sungguh entry ye semenjak mengikuti drama bersiri "Ayoub" ni.. hihihihi.

ok, stay positive. smile. jangan banyak tidur cam penulis entry ni. tido byk pun letih weh.

akhir kata, apapun yang sedang menghantui minda anda, semoga Allah beri ketenangan yah =) apapun kesusahan yang anda hadapi, semoga Allah berikan kemudahan =

7 comments:

Laila said...

Go go Ayoub!eh silap2..

Go go One! hehe.

Noorul said...

Fokus study k

one_munawwarah said...

lela :di mana ada ayoub, di situ ada one... haha.. tak sabar tggu episod 12 ni..

babe : baikk...(sad face) haha.

Laila said...

hahahah.ayoub vs one. sape menang? seri. :b

one_munawwarah said...

ala...takleh la.. mesti la ayoub menang.. ayoub asik bg bunga je kat org..haha

aisyahrkh7 said...

ohh dh lame tak dengo ulasan one mngenai filem/drama yg ditontonnye..

psst.. didoakn najah exam MMS ni, jugak mudah sume urusan.. plus gembira slalu.. (^__^)

one_munawwarah said...

aminnn......