Monday, January 12, 2009

for you

lama tak blogging. sibuk bukan alasan, tapi tak ada internet connection adalah sebab kukuh kenapa tak blogging. nak pecah rasanye otak bila banyak yang nak dibebelkan kat onebonez ni tak kesampaian. draft dah berlambak2 dalam laptop tapi nk transfer ke pendrive, bawak ke cc... is never something easy. tunggulah U-MAX dah ade modem...


unfortunately or perhaps fortunately, i think i really need to jot this down.


i dont have friendster account. i use facebook instead. cuz it seems more fun and in a way more beneficial than friendster [to some extent, and this is my personal opinion] cuz basically i use my facebook to widen my horizon of arabs friends among my colleagues. and stay in touch with people i think i should keep in touch with. now, here's the twist.


i know a friend who makes use of facebook ultimately to convey messages regarding what is happening in gaza. advertising on blood donations, boycott campaign, prayers and everything. may Allah bless him for his effort and eases his way. Yet i know maaaaany people manifesting their ignorance on this isssue on facebook. yea, status or changing profile pictures or joining causes or group is not enough. and i may not be the person who care most and do most for my Muslim brothers and sisters in Gaza, yet i believe people who thinks of Gaza wont do such things "some people" do on facebook. i don't mean ignorant as in not joining the causes, group or sending videos or messages about Gaza. i mean, MANIFESTING IGNORANCE by showing that you behave in your real life as if it has nothing to do with you. Shame on you.

be real. i read this post on saifulislam which points out that the jews and christians nowadays are real, exactly like what has been described by Allah in the Quran. yet, Muslims we have today, doesn't possess the criteria of true Muslim as has been guided in the Quran. Shame on us. And how is it possible for such a reality to be defeated by fantasies. impossible and un-do-able.


all i'm saying, as long as Muslims refuse to practice Islam. things will be difficult. really difficult.
for give me brothers and sisters in Gaza for not being able to help you as much.
once my lecturer say, we often love to apologize. i thought of apologizing if what i'm going to say might hurt some parties, but remembering what Dr. Jameel said, that we shouldn't apologize when we're right, i wont put any apologizing statement preceeding my next comment.

aku merasakan masyarakat irbid semakin sakit. [bukan literally] boleh jadi aku juga di kalangan orang yang sakit di irbid ini. doaku agar Allah sembuhkan semua pesakit-pesakit di Irbid ini dan mudah-mudahan doktor2 yang boleh merawat pesakit2 di irbid ini diberi kekuatan untuk meneruskan rawatan. aku berdoa juga mudah-mudahan tidak ada penyakit di irbid ini yang bersifat multi-drug resistant, dan paling2 aku harap janganlah Allah campakkan aku dalam golongan itu. aku letih hari-hari mengetahui cerita2 sakit ni dan aku tak ada kekuatan untuk berbuat apa2. terima kasih Allah kerana masa dan kemampuan untuk aku coret2 hari ini.

boleh jadi sedang2 kau membaca ini, kau rasa takut kau lah orang yang sakit. kalau kau x rasa, sebenarnya memang kau sakit.


aku selalu mendengar kalau maksiat itu biasanya perkara yang kita lakukan secara sembunyi2 dan tak mahu orang lain mengetahuinya. sekejap aku terdiam, kalau orang melakukan maksiat secara terbuka, [aku x tahu nak sambung apa,sindrom lama x blogging,u lose all your words] kau bukan tak tahu, bahkan kau lebih tahu dari aku [yang masa sekolah menengah x amik PSI]. kalau kau terlupa, aku harap kau akan ingat. kalau kau terleka aku harap kau akan sedar. aku x mampu lagi berbuat apa2 kecuali menulis di sini dan berharap kau membaca dan kau rasa. jangan sebab dosa kita di irbid, rakyat Gaza menderita.
aku berbasa-basi sebab kalau direct sangat ada orang tinggalkan komen lazer pulak kat blog aku ni.

4 comments:

SuMaiYaH said...

:)

@m|eN said...

wah!!!
ika dah blog!!!

oneQirsh- said...

oleh krn berbasi basi tros tak dpt tgkp 100% maksodnya ha ha.

tp dpt kut siket siket.

selalunya kalau saket, pt yg cari dr. tp kalau saket mcmni, agaknya dr yg kena cari pt kan? ha ha.

one_munawwarah said...

goodluck lah untuk dr. yang kena cari pt... tp ade gak kot pt yg surrender cr dr.
we never know!