Wednesday, March 11, 2009

dream car

tidur malam tadi, aku mimpi aku dah memiliki sebuah hummer berwarna dark green. subhanallah,


on the way nak ke rumah tadi. ada sebuah hummer H2 parked kat depan kedai buku darul-kutub. serious, aku terpegun sekejap. yelah, dream car. bila aku sampaikan cita-cita ni kepada family tersayang, mama mula panik kenapa aku nak sebuah hummer dalam hidup aku yang sederhana ni..yelah, mungkin mama rasa emosi nak berhummer ni bukan sesuatu yang normal untuk orang seperti anaknya ini. hihi.. angah dah boleh agak sebab aku rasa lebih selamat. kononnye kalau accident, bukan aku la cedera teruk. harini aku teringat conversation tu, dan aku sedar aku silap. selamat atau tidak kan di tangan Allah. bukan hummer ni yang jamin aku selamat. [tp aku nak jugak hummer ni as langkah berjaga-jaga...hihi] setakat ni not available in malaysia [except used car]


hummer yang aku tgk tadi registration number nya dari US. kena boikot jugak agaknya hummer ni. +_+. tapi kalau bawak gi perang pun best hummer ni. 45 degree slope pun x terbalik ni. hummer yang memukau - duniawi ni. lebih kurang macam gambar yang aku letak ni la. tapi lagi cantik sebab dia lagi banyak chrome and chrome dia berkilat sangat3. ada satu kereta yang setiap hari pun park dekat2 dengan italian pizza home.

bentuknya mcm kereta formula one. suka tengok je lah. x minat nak beli pun.

tapi hummer tadi, sedap mata memandang. tak tinggi sangat, tak monstrous sangat macam stretch hummer - ini namanya zalim. x wajar sungguh sebuah stretch hummer [ hummer yang panjang macam limo ok...] berada di jalan raya. ya Allah mudahkanlah jalanku memiliki sebuah hummer H2. agaknya mmg taste macam ni, sbb masa sekolah dream car saye adelah PROTON JUARA. ye JUARA yang korang kata cam kereta jenazah tu. ha... hummer pun bleh gak buat kereta jenazah. zikr-el-maut in a way.

ini namanya cita-cita. boleh jadi x realistik, tapi siapa tahu kuasa Allah.

3 comments:

Yankum3~ said...

hummer pun nak ke??
mcm2 btol laa one nie..
huhuhu

one said...

sukatila... lalala~ ko gak tmpang bangge sok naik hummer...

Yankum3~ said...

ceyh!!
xde mkne nye..
huhuhu