Monday, January 31, 2011

kena tinggai. tertinggai. ditinggaikan

kena tinggal dengan ditinggalkan mungkin sama ye sebenarnye. kisahnya, i am supposed to be packing my stuff untuk jalan-jalan istanbul bersama adik beradik CSI tonite...we're leaving tomorrow (as planned). first time lah ni abah bagi permission berjalan kan. mungkin atas dasar kasihan. cewah.

then somewhere petang semalam abah texted me, "Abah rasa jangan pergi lah ke turky tu.keadaan negara d sana tak stabil". permission revoked.

bak kata cik rokoiah, inilah power of media. cik sopiah pun tak ikut kerana penerbangan pulang cik sopiah ke amman pun dah didelaykan... jadi dalam situasi ini, aku boleh dikatakan  kena tinggal in term of aku tak rela ditinggalkan, dan tertinggal pun boleh sebab bukan sengaja ahli rombongan nak tinggalkan aku kan. dan secara ayat pasifnya, memang aku ditinggalkan bukan meninggalkan. cewah.

takpela...terima dengan lapang dada, ada lah tu hikmahnya. duduk elok2 kat irbid jangan keluar rumah tak tentu hala. nak merewang pun geng dah tak dak.so, kalau selisih kat tepi jalan tu, tak payah la tanya, "ko tak pergi turki ke one????". nanti teriak pulak kan...haha. eh tak tak. akak rilek2 je dik non...

ok lah. bon voyage cik rokoiah dan cik jah.

p.s : mase nak mintak izin dulu was rather too easy, i knew something must go wrong ni...tadaaaa. easy come easy go. easy granted easy revoked.

2 comments:

Noorul said...

adus... biasalah... mama n abah mesti risau. risau tu sebab sayang kan? ha.. pikir2 kan lah...

one_munawwarah said...

takpe2...kite ok je...
tapi mama nk pegi korea bulan 6 tak bawak ikah, ha...itu tak ok..haha