Wednesday, February 10, 2010

Wanna Win Posh Sunglass and 60% Discount On Frame?? Answer this!


Saya ditag oleh..... (saya tidak di tag, just found the contest from milimilo.com and berminat je)

1. Sejak bila anda mula berkaca mata ?
- standard 2, selepas cuti 3 hari berpelentong, come back to school as speckie.

2. Bagaimana anda tahu yang anda memerlukan kacamata ketika itu?-selalu tak nampak tulisan kat blackboard

3. Berapa ‘power’ pada permulaan anda berkaca mata (anggaran)?\
-R:-2.50, L: -1.50

4. Jenis/bentuk kaca mata anda yang pertama?
- full frame besi, sesuai untuk kanak-kanak katanye..

5. Jenis/bentuk kaca mata anda yang terkini?
-half-frame swatch

6. Berapa power terkini anda (anggaran)?
-R:-8.0, L:-6.0 ++ silau jugak 

7. Berapa banyak koleksi kaca mata yang anda ada dari dulu hingga kini (anggaran)?
-16 bukan koleksi, ada yg dah hilang entah ke mana , comprises 2-3 frameless, 1 yg bingkai getah tu, lots of them were old-skool (my favorite) and 2 half frame.

8. Jika anda ada sentiment tidak suka berkaca mata, sila nyatakan sebab musababnya.
-gila, memang merabunkan mata masa kecik dulu untuk pakai spectacles lah!

9. Yang mana anda lebih gemar. Kaca mata atau contact lens? Kenapa ?
-Kaca mata : sebab contact lens sangat leceh, sakit mata nak pakai, and my eyes are so small, slalu susah nak pakai contact.

10. Optometrist pilihan anda?
-Carin Opticals cawangan Bercham sahaja. selama 13 tahun

11. Pasangan anda berkaca mata ?
-Ya. (controversy sangat kan jawapan)

12. Apa pandangan anda pada kanak2 yang memakai kaca mata?
-mesti mak dy ada gestational diabetes. huhu...

this is my first time joining any blog contest, somehow it seems fun. huhu


i would love to tag:
-kak faezza
-kak kilah
-laila maisarah
-qayyimah (ko pakai spek ke?)
-azira omar
-rathiqah azmira
-phatroco (jk rajin)
******************

Wanna Win Posh Sunglass and 60% Discount On Frame?? Answer this!

Bismillah,

Suatu malam, saya terjumpa Dayah buat posting ini. Tiba2 terlintas difikiran saya untuk buat double contest at the same time. Thanx Dayah atas ilham bernas ini. Okeh guys...sesiapa yang jawab soalan2 di bawah layak untuk menerima 60% diskaun atas bingkai2 yang diletakkan dalam blog Uwaiys Optometrist. 60% dari harga jualan kami di kedai. Insya ALLAH dalam sebulan dua ini, kami akan menambah lagi gambar2 kaca mata untuk memaksimakan pilihan.

Lebih menarik, seorang dari kalian yang menjawab tag ini akan menerima sunglass Posh. Nanti saya akan upload gambarnya. Caranya

  • Buat satu entry dan dalam entry itu, jawab soalan2 yang Dayah reka. Saya hanya ubah sikit2 untuk menguji kefahaman anda.
  • Tagkan ia kepada berapa orang pun...tak kisah. Cuma tolong nyatakan, SAYA DI TAG OLEH......... (saya akan usahakan sunglass percuma juga untuk perujuk teramai cuma belum difikirkan yang mana satu jenamanya)
  • Jika anda telah buat entry dengan soalan2 itu, sila letakkan permalink anda di Uwaiys Optometrist sahaja. Tanpa permalink, anda akan terlepas tawaran hebat ini.
  • Sila copy paste keseluruhan entry ini ke dalam entry penyertaan anda.
  • Tarikh akhir tag ini untuk sesi pertama adalah 28 Feb 2010.

Soalan yang perlu dijawab adalah :

1. Sejak bila anda mula berkaca mata ?
2. Bagaimana anda tahu yang anda memerlukan kacamata ketika itu?
3. Berapa ‘power’ pada permulaan anda berkaca mata (anggaran)?
4. Jenis/bentuk kaca mata anda yang pertama?
5. Jenis/bentuk kaca mata anda yang terkini?
6. Berapa power terkini anda (anggaran)?
7. Berapa banyak koleksi kaca mata yang anda ada dari dulu hingga kini (anggaran)?
8. Jika anda ada sentiment tidak suka berkaca mata, sila nyatakan sebab musababnya.
9. Yang mana anda lebih gemar. Kaca mata atau contact lens? Kenapa ?
10. Optometrist pilihan anda?
11. Pasangan anda berkaca mata ?
12. Apa pandangan anda pada kanak2 yang memakai kaca mata?

Tujuan tag ini adalah untuk saya menilai apakah layman's term yang biasa digunakan dan menilai kefahaman orang ramai tentang kepentingan memakai spek jika anda benar2 rabun

6 comments:

milimilo said...

lamenye ko pakai spec one..tp plg suke spec old skool ko tu..skrg pn spec cmtu ey? =)

Fez said...

tag akk oney.. nak buat gak. hehe xde keja kan..

eh tingginya pwer speks awak sekarang. Akak jeles tgok orang yang x pakai spek..huhu

MaUt said...

sewius ke dapat hadiah..hehehe..onne..

Tujuan tag ini adalah untuk saya menilai apakah layman's term yang biasa digunakan dan menilai kefahaman orang ramai tentang kepentingan memakai spek jika anda benar2 rabun

apa kaitan pasangan anda memakai spek ke tak..

lawak2

neway..cute post..jmpa nnt lagi ya..sama2 tadah telinga besarkan mata dengar ceramah best ust hasrizal..

k take care salam

one_munawwarah said...

mili : ak pun suka spek oldschool sbb tahan lasak..tp skang ak pakai half-frame, itupun yg telah diuji ketahanannye...huahua

kak faezza : boleh3...sy edit jap post ni

kak farah : ntah, sy saje try sajor..huhu... adepun dy kata wanna win? sy pun sahut, want want!!!
mgkin dy nak kaji apekah org pakai spek suka org pakai spek juga.. ;;)

Fez said...

wokey nnti akk buat.hehe.

Sunglass Display said...

Nice post.I like the way you start and then conclude your thoughts. Thanks for this information .I really appreciate your work, keep it up