Wednesday, April 28, 2010

bahaya TV dalam kehidupan

satu hari sewaktu aku masih kecil, kakak balik sekolah dan berkata, " cikgu kakak kata, dalam rumah kita ada hantu, setiap rumah ada, syaitan paling dahsyat sekali, itulah warna hitam kat tengah2 rumah tu". okay she meant the TV, dan tak sure cikgu subjek apa yg ckp macam tu. mungkin cikgu BM dia.

okay, entry hari (malam) ini pendek saja, i just want to say, watching too many TV di masa kecik memanglah merosakkan hari-hari kecilmu. dan hari ini someone had just reminded me one of the stupid thing i did when i was in school dan i was like, "damn those TV shows" kan. dan akhirnya aku kena admit, i've been a wannabe since kecik lagi. wohaaaaa...kecik2 lagi dah american dream u!!! tp taklimat USMLE pun tak minat nk pergi. haha.

okay, masa mula-mula beli dulu, konon alat bantu belajar. skrg i have to move it OFF my desk to reduce the distraction. cewah. tp mmg boleh reduce time-spent in front of the screen. agak-agaklah, buat proofreading +- 100 pages, sampai sakit2 lutut... memang tak berapa selesa nkmengadap lame2 camni. jadi if u have same problem as i do, spending too much time in front of the desktop/laptop, boleh cuba ubahsuai arrangement dalam bilik yea. tengok, sampai aku nak blogging pun susah.

sticker tajaan kakak ; dipos dari malaysia. 

3 comments:

haha said...

LOL ni kt umah akak ke?hehe

u should've seen mine,lagi cool !

one_munawwarah said...

umah sini ha.

nape lg cool, letak dlm peti ais ke pun

sailormoon said...

tbe2 nyesal plak suruh ko beli destop baru aritu....hua3...

=P