Sunday, July 11, 2010

the how-i-lost-my-phone story

so, last few nights, we went for dinner dekat arabella mall (lameeeee) food court. i was surprised bila pakcik chilli ways was like, "lama tak datang,pegi mana?". anyway. so, it was somehow a busy night, so i was doing some texting lah malam tu. then suddenly, at the end of the meal, i noticed that my phone went missing. haih. ke mana plak phone ni. me panicking over i-think-i-lost-my-phone adelah something yang sangat common. then bila check2 dalam beg takde zip tu, mmg tak de, i freaked out a lil bit. siap cari dalam tong sampah??? i mean, call phone sambil tggu ade vibrate tak tong sampah tu.

pakcik cleaner was sooooo nice, he took the garbage and tonggang dekat satu lot yg tak siap lagi, so, we call my phone, masih tak ada lagi. then pakcik tu suggest we talk to the security, might as well buat announcement. so we talk to the security and he asked, phone jenis apa. so, i mentioned lah it's LG, dalam case warna hitam, ada duit 6jd dalam tu. then he said they have the phone. ada cleaner lain jumpa, and gave it to him.

my hypothesis would be, phone tu jatuh masa kat meja, dan cleaner tu sedang mengemop lantai. so, kalau tanya kat kitorg, lets say it's not ours pun, or belong to orang yg duduk situ sebelum tu ke, maybe it's best for him/her utk bg pada security. and pakcik security tu pun mention that kalau ada jumpa barang memang diorang kena terus bg pada security. 

hey, dalam dunia ni masih ada orang yang jujur tau! mungkin jugak masih ramai. it's not as bad as we think it is. jadi, i think, dalam banyak2 (well, tak adalah byk sangat pun) mall i pernah pergi, security in arabella mall ni has definitely made a good impression. way to go!!!

LG cookie saye, yang pertama kali dipaparkan kat onebonez
notice that i have malaysian local time, tp aku pelik kenapa bila org tanya aku jordan pukul berapa mesti nak mention jugak malaysia pukul berapa. almost 90% orang yg berhubung dengan aku mcm tu.

4 comments:

W M Najib said...

alhamdulillah jumpa.

btw nice fon.

one_munawwarah said...

alhamdulillah.

thanx btw

debudebanana said...

uish......kalau xjumpa....xtau la...huhu..

one_munawwarah said...

kalau x jumpa....
kalau x jumpa....

aku pun taktaula...