Monday, November 30, 2009

cerita eid 1430


menaip tanpa telunjuk dan jari hantu kiri kerana telah diletakkan minyak -  terkerat.

skuad ladang dan skuad dewan Adha 1430 telah melaksanakan kerja masing-masing dengan cemerlang, aku kira. untuk julung-julung kalinya, csi seisinya telah turun padang menyertai skuad dewan dalam unit persegaran. tolong potong-potong je pun...dengan sedikit kerja-kerja lain. ini bukan kali pertama aku jadi ajk untuk permai, tapi adalah kali pertama aku dan the girls kerja sama-sama. cik phatroco adelah org paling semangat skali yeh. jadi, kali ni, pengalaman bekerja untuk masyarakat permai tu adalah sangat berbeza.

aku rasa kitorang semua dapat rasa, lain perasaannya pergi program dalam keadaan kita menyumbangkan sesuatu dengan pergi dalam keadaan kita hanya tetamu, datang untuk dijamu dan balik dulu. ha.. kali ni, kita dtg sebelum emcee bermula bicara, balik pun lepas siap kerja. bekerja dgn permai mmg satu pengalaman biasa, tapi being able to do it with people u are most comfrotable with makes it an extraordinary experience. cik phatroco agrees on, it depends jugak on whom we are working with. timb.biro persegaran adelah cik najibah yg saaaaangat best. =) it WAS somehow tiring and time-consuming but we had REAL fun, dan paling penting skali adelah kepuasan berprogram. never been so thrilled.

adepun, mintak maaf pada tetamu yg dapat bungkus lauk je =( . mampu mintak maaf je.

perkara paling bermakna untuk acara dewan tadi adalah sesi ucapannya. aku rasa the directors + mr President tried their best utk prove kan keperluan berkorban untuk masyarakat yg kita diami. tapi, bagi aku, kesedaran akan datang melalui apa yg telah ahli itu rasakan, dan alhamdulillah kami dapat rasakannya kali ini. alhamdulillah. aidil adha mmg best sbb semua org pun turun padang.

in a way, we got to spend time with each other (not that we didnt spend enough,hahah) but lebih bermakna lagi, we spent time to do things for otherS. if u have not tried this- you should!

we enjoyed sup tulang (got the hip joint, and end up identifying vein and artery after meal, LOL). ad of course, we ate KEPALA KAMBING.didnt know kambing tastes as good as this.no headache so far, mungkin sebab masakan bebas ajinomoto. dan dpat makan unta juga.

it WAS splendid! thanx Allah. =)

4 comments:

laila said...

one..pos daging unta sket..haha

aisyahrkh7 said...

salam one..
huu..daging unta eh..
ak dok 3 lines blkg dr ko..
mula2 ade korg ber4..
pastu lesap tetiba..
"ciss..mne one ni?
blom abes lg dh blk?"
haa..tup tup kuar dewan
nmpk muka ko kt celah2 periuk besar tu..
kweng3..mtx maaf one..
variasi erti berkorban sungguh..
ko berkorban x tgk talkshow semata2 nk sendukkan lauk kt org..
good job..
may Allah bless us..

ps..teringat satu lagu maher zain..
open ur eyes.. bley google ye cik one..

Musafir diri said...

taun ni adha meriah...

mybe sbb tmpt prog ladang n mmasak dekat2... so lepas abes melapah je stat plak mmasak...

lepastu daging taun ni xde mmbazir... kjayaan besar AJK ladang... lebih separuh dpt kat fakir miskin... ^_^

one_munawwarah said...

laila : i tlg makan ur portion

aisyah : ha... sampai hati..

musafir :hopefully kebersamaan itu berlanjutan