Sunday, November 8, 2009

rindu org jauh


rindu itu biasanya tertanggung, tapi kadang2 tak tertanggung juge... since my mom got transfered to parit buntar, my skype landline unlimited was not as beneficial/profitable as it used to be. when i asked abah to invest RM20 every month for my skype, the plan was so that i can call home like EVERYDAY like when i was in taayah. it was okay la in the beginning, i make frequent calls and can call babe to gossip2 some more.. tho mom spend most of the nights in hospital taking care of atuk. (a chance, given by God to selected few) but since in parit buntar, she doesn't use landlines, i might have to ask abah to buy me skype credit instead. or otherwise, it'll have to be like this morning, where i have to kumpul cerita seminggu and tell mama everything at once. before this, everyday call, so cerita hangat la sikit. =(

seminggu x dengar suara tu mmg rindu amat (bahana duit JPA masuk lmbat 2 minggu, kena berjimat la sikit). alhamdulillah, duit dah masuk dan boleh call selalu lah pasni nampaknye. the thing is, ini adalah masanya aku rase rindu amat sangat at mama n abah. (boleh nanges ni) i feel so near, yet i still miss them very much. (-_-) i wish i could angkut mama n abah to stay with me here, in Irbid. once i told along during his visit to Jordan, "this place is all perfect for me, except for the part my family is not here. i could stay here, even die here as long as my family is with me".

tolonglah. duduk overseas bukan tahu rindu makanan je oke. makanan kalau teringin boleh la diusahakan juga nak buat. rindu mak ayah nak buat pakai ape. heh.

okey, sy ter-emo pula rindu2 begini. Tuhan, peliharalah ibu-bapa kami dan seluruh keluarga kami, sesunggunya ENGKAU lah sebaik-baik Penjaga.

yang rindu mama n abah.
ikah kartun.

p/s: mate plak sensitif gas lately. tahan je la sejuk2 ni nak wat camne.. ada sobah letrik pi barter trade.

4 comments:

Op uLyA said...

salam..

wah.. kak sedih nampak nye..adeyh.. akak yang da lama pon sedy.. kitorg pon rindu gak woo

takpe.. good luck in coaxing urself>. insyallah

people say. abscence make the heart grow fonder..

one_munawwarah said...

bukan sedey...syahdu sekejap.
biaselah tu, phase2 camni datang 2-3 kali setahun. nanti korang rase la jugak. huahua.

Ainul Arina Madhiah said...

uih one,
sejak bila korang pindah parit buntar? ke mak ko je yang tukar tempat kerja? Hehe, kampung aku tu..

one_munawwarah said...

eh tak tak.. my mom je duk sana...my dad ulang alik n weekend diorang balik ipoh balik..