Sunday, January 17, 2010

dan gendang perang pun dipalu

cewah. aku rasa gendang perang dipalu bila keluar tarikh exam final. huhu. tapi takpe, saje mengambil kesempatan.

semoga kita semua menjalani peperiksaan dalam keadaan beriman, dan keluar periksa serta menerima keputusannya juga dalam keadaan beriman, berperilaku macam orang beriman. okeh? minta perlindungan supaya tak jadi hamba yang kufur nikmat, atau lupa hakikat hidup ini ada Tuhan.

org kata, kalau kita masih rasa takut bila nak pergi exam, maksudnye kita belum berserah sepenuhnya kepada Allah. tapi takut tu mmg refkleks normal kot. tapi, kan lebih best bila pergi exam dengan penuh keyakinan semuanya adalah di tangan Allah, tapi doesn't mean kita tak perlu berusaha. (cliche gila!)


ok lah. selamat maju jaya semua, dari csi irbid. tak sabar plak nak holiday. huhu.

p/s: lagu chaiyya chaiyya tu memang tak ada kena mengena pun dengan filem inside man tu. movie slow, tapi modus operandi rompakannya mmg menarik.

2 comments:

aisyahrkh7 said...

pheww..
nice reminder..
kata kunci utk segala2nya..
I.M.A.N.

one_munawwarah said...

ye tepat skali cik aisyah.
selamat menjalani imtihan yg berbaki