Tuesday, January 26, 2010

ho chak ho chak ho chak!!!

satu lagi paper!!!
ho chak! ho chak! ho chak!!!
bak kata encik along lah tu.
time kasih seme tlg doakan ikah.
tak sabar tunggu habis exam, walaupun tak habis baca lg ni. huhu
jom lah kita habiskan paper/skrin terakhir ni dengan penuh rasa beriman.
ingatlah Allah itu ada bersama hamba-hambaNya.

abah selalu kata : kan Allah dah bagitahu, mintaklah drpd Aku, Aku akan bagi.
abah selalu kata : ingat atau tak ingat, itu semua Allah yg bagi. Faham atau tak faham pun Allah juga yang bagi.
abah selalu kata : rilek2 je ikah...jangan stress2..

tiap2 kali pun dengar benda yang sama, tapi setiap kali nk juga dapat re-assurance.huhu.
i miss home. =)

9 comments:

aisyahrkh7 said...

salam alaik one..

tiap kali ade entri bru, mesti smgt nk komen..huhu..

bittaufeq utk esok..

yeh, mari berusaha selagi terdaya..
burn the sobah gases..ak rase burn the midnite oil itu agak kurang relevan kini..

a student life is not a lavish life!! kata2 motivasi kite utk ptg ni..eheh..

one_munawwarah said...

weh.
goodluck.
ak pakai heater letrik tapinye..
extension dah 2-3 terbakar...tak tergamak la nak bakar lgi...kuang3
maklumla da beli extension berkualitas tinggi...

ak nk kena pegi mengadudomba la kat ahli kuarge soh doa lebih2 sket.huhu~

'Ezzah Al-Islam said...

salam alaik one,

Kami pun jadi smgt gak nak berkomen2an tgok si aisyahrkh7 ni smgt sgt..[sblum ni silent reader je] haha, aisyah... pengaruh nti tinggi bebenor kpd masyrkt sekeliling.. radiate.. kuikui..

GIT yang sgt2 mencabar, rasanya sistem paling susah buat masa ini. Markah MSS pun sudah kuar.. hoho.. Benar kata abah anda. memng kepada Allah sahaja manusia itu akan kembali dan dikembalikan.. rela mahupun terpaksa...

Aleen said...

Assalamualaikum..

Td kite n k.Tqah baru bbincang pasal awak..!! hihihihihihi... (ketawa paling kejam..!!)

Hohohoh.. Ape maksud "ho chak" tu?

Ops, lupe pulak.. Tadi sebernarnye kteorg bincang pasal syeikhah, ni dialog haritu kite dgn dia..

Syeikhah (s) : Awak g mesir nanti xde mahram kan?

Aleen (a) : Haah, kenape syeikhah?

s : Awak tahu tak tiada safar bg perempuan tanpa mahram...!!

a : err, saya tau.. tapi, ustaz saya kate...

s : haish awak ni, tau tak zaman Rasululullah kalau turun je perintah, sume orang ikut tanpa byk bicara. Tgk suruh pakai tudung, sume amik langsir lilit kepala.. Tak byk songel..!! Umat Islam sekarang mmg lemah..!!

a : erm.. hmmm..

s : tau tak yg awak dtg sini pun HARAM..!!

a : err.. ye, ye.. (tau beberapa pndapat, tapi rasa apa yg syeikhah cakap tu mmg bende asal hukumnye)

s : hah.. jgn kali, cuba utk rujuk terus alQuran dgn sunnah tak payah bagi alasan mcm2, pegang kuat-kuat dua benda tu..

a : baik... insyaAllah. Thanks for the advice. (pergi sambil malu, sambil fikir)..

Tula, pastu citer kat k.Tqa, pastu k.Tqa cakap, "owh, patutlah One tak pernah g jalan mana2 (kecuali syria kan), mak ayah dia mesti tak bg sbb xde mahram, bagus betul..!!"


Point utama : bukan isu mahram ni, atau isu murakkib, tp point utama, awak ade bagi satu contoh yg baik pd kteorg.. =) Keep it up..!!


p.s : Mintak maaf salah n silap.. JUmpa lagi, insyaAllah jika aa umur yg panjang..!!

yah said...

assalamualaikum..

waa..time kasih aleen sbb cerita..

moralnya di sini:btol3x

Allah knows us well..
astaghfirullah..=(

yah said...

sbnrnya nak tls,

moralnya di sini:Allah dah suruh,buat je la kan,jgn byk soal..
yup,betol3x

Allah knows us well~

teardrop said...

wah.meriah!

jom mnfaatkan cuti baik2terutamanya kpd mak no mercy kt a.k.a yah jaga anak2 anda dgn baik yo. ;)

one,maka dgn ini ku wasiatkan kpd kamu tlg tgk2kan kak sara ku.eceh.kerana kamu seorg pnduduk irbed yg setia *dah mcm jebat da k.sara*

iezz yg dirindui..blog tu.haish susahny nk jmpe dua mata dgn vvip ni.haha

aleen adeqku comel:
meneladani jejak firaun tau.bukan menjejak firaun.lain beno mksdnya.
*gulp* baru plan nk merentas selat inggeris.adeh

ayyash! :
kau pasti ku rindui (bluwekk) haha
bakal penakluk andalus era moden.
cayala korg..jgn lupe souvenir ak !
safar saied kullukum
;)
:)

one_munawwarah said...

happy holiday everyone, have a safe trip, dan jgn lupa souvenir...hahaha...

ooo..abah kite mmg tak bagi kalau takde mahram, ruling applies to my mom and sister as well.. tp kalau tmpat dekat2 ni, biasenye bagi je pegi..huhu..

takpe, satu hari nanti akan tiba juga masa dan peluangnya pegi berjalan dengan org yg tersayang.. huhu

aisyahrkh7 said...

salam alaik..

haha..gembira baca komen korg sume kt sini..berjaya ye doktrin ko one..love and radiate..haha..

onehh..jg diri lelok..hehe..pegi berguru tu, jgn lupekn ak [ak jeles ni, mesti byk ko baca..mati la ak nk kejar ko pasni]..hehe..

p/s..ko hutang ak "siapa aku"


to tqah..

we, meneladani jejak firaun..ko biar betol? haha..