Friday, August 27, 2010

balik kampung...!!!

ini adelah entry ke-300 yang terhasil setelah onebonez dibuka semula. walaubagaimanapun i think it's the 299th posted.

alhamdulillah. setelah sekian lama menunggu, nervous2 sampaikan tak boleh tidur malam.. hari yang dinantikan pun tiba..keberangkatan pulang ke pangkuan tersayang... mmg i tak tido malam ni sebab dari siang tadi, aktiviti pack sangat. dari meng re-arrange furniture dalam bilik, kemas2... beli barang for bbq... lepastu bbq pulak... then malam sambung pi cari barang yg tak beli lagi and so on.. sambung kemas bilik lagi... and start packing..

memang horror betul packing kali ni... i have one large luggage, one hand luggage also going to be checked baggage, and another hand luggage yg nak bawak naik cabin. MOST PROBABLY mmg kena tumpang checked baggage orang sebab yang besar tu dah 26kg.. the other one around 8 kg.. adoi la... tak pernah lagi so far balik malaysia barang banyak + berat camni.. mungkin sebab this is the 1st time i got my family coklat batu..huhu.. 1kg je pun.. and there's also abah's 2kgs of raisins....

tp paling berat of all is this.


bought this mula-mula sebab.. i was looking for hadiah yang both they boys can use. excitedly, we inflate the pool lah.. then today nak masuk balik dalam kotak tak boleh. i even used the vacuum to suck out all the air... still, outsized the box. aiyaaaa...

with these around,


okey... what happened was... my sister-in-law kirimkan unta yg ada orang main gitar tu utk her nephew, sebab muaz ada, and the nephew tak ada... beli masa mak tok muaz pergi umrah haritu.. so i kirim pada adila yg berpeluang pergi ke tanah suci last spring... and i really like the camel.. and few days ago, jalan-jalan di shari' jamiah ternampak pulak ada camel tu.. so i bought another two for muaz and azam.

so, i end up with this


ha... the whole bag were filled with the boys' stuff. then my housemate offered jasabaik to fill in her extra hand luggage with the toys, and the large luggage can be filled with other stuff, which are mostly cheese utk project2 memasak balik nanti...

the room is now much spacious, cuz last spring break konsepnye adelah susunan yg convenient for leisure reading... ni nanti bukak sem baru kena back to studying-convenient room.. so ubah2 la mana yang patut kan..

okey. suhur terakhir nampaknya di bumi irbid untuk tahun ini. doakan mudah urusan perjalanan harini. my flight from Amman to Muscat (oman) is at 6.30 pm... transit 11 hours then Muscat to KL at 10.30 (oman time)... ETA 9.20 in KLIA...

jom balik kampung...!!!

tahun ni takdelah i kena tengok iklan raya sambil menangis2... hihihi...

nah my favorite iklan of all. (asik iklan syahdu je kan,kasi iklan bunga2 skettt.)




and...selamat travel everyone...!!


2 comments:

aisyahrkh7 said...

sobsob..
alangkah gembiranye pagi raye dpt mkn biskut sarang semut..wei bawak sebalang blk joden..

one_munawwarah said...

sarang semut..ko tau gak eh kuih tu..
dah seploh taun tak buat