Thursday, August 12, 2010

do you take ramadhan for granted?


i think this video says it best, don't take this ramadhan for granted. how many people are laying in their grave who thought they could make it to this year's ramadhan, to clear everything up. they never made it.

ok. itu point satu. point yang kedua adalah berkenaan (eceh). jom jadikan ramadhan sebagai retreat camp ataupun bootcamp (atau apa juga nama yang anda inginkan) untuk menghadapi the coming 11 months. inilah masanya to sharpen our saw (rujuk 7 habit). jom kita ambil peluang tingkatkan dan mantapkan lagi relationship status dengan Allah. and always remember, ramadhan bukan tempat membodek, it's for training purpose. ;-)

okey. seterusnya adelah gambar seorang kanak-kanak yang mencintai alam sekitar.
terduduk sebab syahdu sangat tgk rumput

lagi aksi cintakan rumput

okey. yang comel dalam gamba ni adelah abah. bukan senang tu abah i nak senyum2 tangkap gambar. mama kata polis mmg camtu. haha.

3 comments:

Laila said...

i pun tersenyum2 simpul tgk pic abah u la one..hehehe..cute..

one_munawwarah said...

tu la kan.
i pun suke sangat tu.
abah i kan biasenye muka serius je.

rahimin idris said...

hai,

terima kasih untuk resepi baulu kemboja tu ye. tak nak buat pun, saja cari. tapi terima kasih juga la ye cikpuan..