Saturday, August 21, 2010

final exam day one

after one sleepless night. cewah. maunye. adelah sejam je yg betul2 lena due to severe heat + blackout. and alhamdulillah we can access blogger.com balik. traffic pun all the sudden je jadi semua visitors from Malaysia saje. chronic tak? i think last few months ada jugak jadi mcm ni... but this time for two days, habis hilang mood nak blog benda-benda bermanfaat. (tipuuuuuuuuuuuuuuuuuuu).

okey. harini exam food preservation ye. oops before that, my exam schedule, as usual

21st - Food Preservation
22nd - Clinical Psychology
25th - Farm Animal

then 

27th - balik!!!
28th - arrival in KL.. ETA 9.30pm
29th - balik pahang amik buah abah kata

so...jom saling mendoakan kejayaan satu sama lain. eceh. 

semalam masa black out, ya, i still don't get myself kipas smarties tu sebab by the time duit JPA masuk, all smarties yg ada kipas kat c-town telah sold out, and they don't even bother to re-stock. so, i was  so panas, and have to kipas myself to sleep pakai kertas, which is, obviously doesn't work sebab nnt mestilah lenguh macam mana nak lena kan. then ak teringat kalau kecik-kecik dulu bila blackout mesti mama kipaskan sampai anaknya tertidur... kadang mama terlelap i'd wake her "ma...panas" or when she kipas herself i'd go "ma...tak kena angin..." haiz. bila dikenang2..apa punya anak la atiqah ni... anak bongsu!!! kahkahkah... 

terus i amik phone, 

"Time kasih mama sbb mase ikah kecik dulu tolong kipaskan smpai tido lena bila blackout.saje tringat sambil2 kipas diri sendiri".
mama tak reply pun. jangan-jangan airmata beliau bergenang dah baca msg tu, sbb airmata i pun bergenang sambil taip msg tu mlm td.

nnt bila dah grad, insyaAllah ikah kipaskan mama pakai transcript graduation. wohaaaaaa

3 comments:

Laila said...

i tibe2 teringat waktu kecik2 paksa mak i tepukkan i sblm tido..syahdu pulak ase, tmbh2 nak dkt nak rey nih..haiiissshhh..hehehe..:D

W M Najib said...

naik flight apa?

one_munawwarah said...

lela : makin tua makin syahdu. itulah naluri keibuan dah mula menjelma namanya..gahahaha

najib : oman air. change is finally here