Sunday, September 20, 2009

selamat hari raye

assalamualaikum. mengucapkan selamat hari raya aidilfitri, maaf atas segala salah silap, jika ada terkasar bahasa, tersalah bicara. pendek kata, minta maaf untuk semua kesalahan yang terdahulu dan terkemudian.
.
.
on the way nk ke rumah mariah tadi, kena serang dengan pistol plastik kanak2 tak bertamadun. balik, ikut jalan jauh sikit sebab nampak dah pesalah berada di kawasan berhampiran. skali dekat depan bab shimali, geng tersebut telah merompak seorang kanak-kanak gemuk dan kawannya. serius diorang baling2 je purse budak tu yg dah kekosongan. and then, ran accross the street dan baling batu dekat si gemuk tu. simpati giler aku tengok, sambil membuat kerutan di dahi. budak tu pun macam dah x de niat nak gaduh. sekali batu tu kena kat pergelangan kaki yang not protected with shoes, menjerit + menangis dia. ak tanya2, dia kata dia ok, xde berdarah ke ape. kesian gila. lagi kesian dari tak dapat beraya dgn keluarga.

.
pesanan penaja, jika anak anda ada potensi dibuli, pastikan dia keluar dengan murokib yang boleh dimanfaatkan. isk. dan, sila didik anak2 menjadi insan yang berguna.
.
csi's --> semua sila balik dengan segera.

2 comments:

Laila said...

so how ur eid fitri there one??
its ok..xsume org Allah beri rse kesempatan beraye di perantauan..heheh

one_munawwarah said...

ok lah, alhamdulillah. 2nd eid baru ada mood rayaa