Saturday, June 26, 2010

the deserving

okay. today ada konvokesyen (perghhhhhh kuno ayat aku) i mean graduation day lah wey. mmg sebak betul. apsal sebak tah, mungkin sbb imagining that one day, hopefully we'll get to graduate soon. as compared to konvo yarmouk, it was much more decent dan terkawal. 

start around 6, ucapan2 sket, by 6.30 dah siap semua dah, graduates pun keluar stadium, kena lambung2 sembur2 dan gendang2 sket, then sesi bergambar, berjoget dan sebagainya. near 8 pm pakcik guard datang halau semua, and Malaysians are among the last to leave the crime scene. and i put on the robe, macamlah aku yg grad. saje je bg chance akak2 tu esok bukan dpt tgk kite grad kan... ;-)

i didnt snap many pics pun, sebab ada ramai pro phorographers, and im sure we can get those pictures. gambar2 yg snap td pun for personal collection sajorrr..

okay. cukup bab graduation day JUST.

**********

imam muda minggu ni punya theme "remaja menuju kedewasaan". aku ni mmg suka lah kan nak komen2.. hehe. apepun, minggu ni, start2 je murshid imam muda dah buat brainstorming. aku rasa soalan murshid tu mmg relevan dan cantik. tapi respon imam muda macam agak hambar dan kadang2 tak menjawap soalan. kalau imam-imam muda tu boleh perbaiki lagi, mmg nampak lebih best. apa-apa pun tahniah pada produksi imam muda, sebab dpt liputan meluas worldwide. 

this week they have to go mencegah maksiat. aku pulak yang seriau tengok. it was like, what were those people thinking kan masa berlakunya maksiat tu. i mean, why oh why laaaaaa. speechless plak. nyanyi lagu lady gaga kejap, *boy you left me speechless...so speechless....* and i believe those are just the tip of the iceberg, dan permasalahannya is definitely lebih besar, rotten to the core.

kalau lah boleh kita cari satu garisan yang mana boleh kita target untuk mengurangkan perbuatan2 macam ni. sekolah menengah ke...sekolah rendah ke.. university ke... satu point yang Islam itu boleh diimpliment dan meresap dalam hati manusia. nampaknya world memang is no longer a safe place. next year jom lah kita plan aktiviti mendekati golongan remaja peringkat sekolah menengah. buat mass projecy kan bg kesedaran, and perhaps plan some follow up strategy. ini cita-cita lah kan. tgh roping up with others.

mmg mengganggu betul lah. how can something so divine and pure as love being tarnished with such vices. hinanya cinta itu kalau semata-mata membawa kepada benda-benda macam ni. perhaps love has been misunderstood with nafsu. dan mungkin juga cinta telah disalahertikan dengan chemical reaction. ha?

***********
the deserving.

the one who deserves you,is the one who knows and appreciate the fact that you're the only one he/she needs. and you alone, is enough.

2 comments:

sue ya said...

aku pun tengok ulangan imam muda dia pagi tadi. seriau beb, lagi takut kalau terjebak, na'uzubillah.

anyway,

sue ya likes this post. hakhak

one_munawwarah said...

ok aku dah letak widget utk like. senang sket pasni. hahahaha.