Friday, December 18, 2009

apehal anak2 zaman sekarang MAGIC FACE POWDER

agak kassar ye tajuk entry.

harini sangat pack meskipun dua kelas physiology batal. balik sebelum maghrib tadi cik phatroco telah mengingatkan diri yang lupa ini ttg ketibaan tahun baru hijrah. cewah. lepas maghrib keluar lagi dinner at pizza, balik hujan dan terus ada mesyuarat pula. perenggan ini adalah untuk menyatakan kenapa lambat entry ni ditulis.

tidak seperti hari-hari lain.. pagi tadi awal2 lagi dah get ready nak ke jamiah sebab nak berjumpa dengan orang. malam tadi sesi berkemas2 pasca exam dan paling penting sekali adelah nak mencari sebuah buku penting amat yg hilang dalam rumah sendiri, sehingga ke saat ini masih tidak berjumpa. haih~. bukak2 kotak buku terjumpa bedak silkywhite yang dibeli tahun lepas, agaknye. baby pink.

aku dah lama tak berbedak selepas dinasihati oleh kakak yg meniaga kat untung orangramai, dulunya udaocean yang bedak yang wangi walaupun bedak baby boleh menyebabkan jerawat. jadi, sejak bedak tak berpewangi habis/pecah berderai, aku pun malas berbedak (selekeh...selekeh..) cuma pagi tadi. entah kenapa aku terasa nak berbedak. tuang2 kat tapak tangan.eh, pink pulak bedak ni.. biaselah, mmg camtu, nanti dah sapu kat muka same je.

tak lama kemudian aku perasan ada benda berkilat. atas tangan. tengok cermin. apehal ADA GLITTER PENUH KAT MUKA NIH? aku recheck bedak tu. (pocoyo tibe2 pijak suis, lalu terpadam desktop) nasib baik dah save.

apehal anak2 zaman sekarang, pegi sekolah pun muka nak buh glitter ke? bukannye konsert omputih pun! paling hot skali, kenapa masa beli tu tak terfikir glittery finish means glitter on ur face?

jenuh aku basuh guna toner sebab nak cepat pegi jamiah. rupanya basuh dengan air lagi senang hilang. aku jalan pagi tadi tengok tar jalan, ada kilauan2 serpih kaca agaknya. cess. pakai bedak glitter pun muka masih macam jalan tar. sekian.

p/s : dancers skrg tak payah membazir beli skin glitter cream. beli ni je lah. sebotol rm3.75 sen agaknye.

pp/s: teringat movie arwah yasmin, mukhsin. mase tu femes lah bedak ni!u ingat kenapa i beli?

5 comments:

aisyahrkh7 said...

salam alaik one..

hoho..glitter2 ye ko one, kalah kakak power rangers mudarraj ulum tani..haha..
len kali pki bedak sejuk je, hoho..ada iras2 maya karen dlm pontianak harum..

ayah ak kata bedak sejuk x elok, sbb buat dr beras yg diperam..ko bygkn betapa byk mikrob membiak2 dlm tu..

soksek-soksek, rules of thumb kita hari ni, jgn lupe cuci muka slps ditempek dgn glitter instead of handwashing sahaja..ye one ye?

one_munawwarah said...

ye cik aisyah..
paling penting skali adelah, bila nk membeli tu mmg kena berfikir secara kritis. cewah

one_munawwarah said...

ye cik aisyah..
paling penting skali adelah, bila nk membeli tu mmg kena berfikir secara kritis. cewah

seez hasanah said...

hehe...lwk la one..
kte pun hmpir terbeli bedak nih hr tuh mse kt msia..
nasib baik adik kate..

"kakak!!nape kakak nak beli glitter2 nih? nnti hbis muka kakak kilat2.."

sbb kte pnah je pkai yg xde glitter, so ingt sume same la...adehh..
rupenye ade yg special siap ade glitter...hahah

one_munawwarah said...

same case lah nampaknye..
cuma akak xde orang nk bgtau kate yg tu ade glitter.