Sunday, December 6, 2009

batal cuti I!!!


hehe
*tersengih2 malu sebab dah blogging semula, tapi ada urgency lah!*

btw, aku terpaksa membeli heater electric baru sebab exam dah dekat. so on thursday, aku terus jalan kaki dan beli sebuah heater. yang menjadi pilihan aku adalah sejenis heater yg ada radiant quartz (palang berbara tu) + heat blower. mmg menarik ye. ada yg blower saja, ada yg quartz saja, blower yg ada skrin bara2 api, ada aircond yg heat saja.. mmg menarik ye. sebab membeli : heater gas aku menghasilkan bau gas yang amat kuat sehingga terasa di tekak, dan aku juga risau kalau2 mati keracunan gas.

day one : pasang pada extension kodi di dapur. function well.

nite one : pinjam nobonobo punya pemuat 2->2, sebab kepala soket tu tak fit dalam extension cap KHIND, dikenali sebagai extension (wasal kahraba2) terbaik skali di jordan, hahah. bau hangit lain macam, rupanya pemuat tu dah cair dan habis satu slot dekat extension kHind aku tak bleh pakai.

nite two : gamble. bilik aku ada satu je power supply yang berfungsi, so aku buat penyambungan lah. satu ke katil untuk charger phone, ubat nyamuk, kipas + lampu ---> tak guna serentak pun dan jugak satu extension panjang ke desktop dan printer. aku tutup desktop dan pasang heater tu pada extension desktop. alhamdulillah. semuanya ok.

nite three : balik kelas bahasa arab, singgah ghazzawi untuk beli ganti pemuat nobonobo yg dah cair. lalu ternampak extension made in turkey, murah pulak tu, 2JD. beli. jadi aku tak guna khind, aku sambung extension panjang ke desktop tu, pada extension turki. malam yg indah. baca2 blog bvulgari girl (tak faham kenapa aku boleh baca blog tu tiba2). perasan phatroco reply email aku kat medistjust. x lama lagi nak tidur, so aku pun nak panaskan tempat tidur, tukar function radiant 1000w kepada radiant + heat blower 2000w.

sedap je aku menaip, pup!

meletup beb. meletup.

aku tgk extension khind aku tak menyala. extension desktop pun. (masa menaip ni baru aku sedar - memang la khind tu tak menyala...sebab aku tak pasang! hadoi). aku gelabah bak kata phatroco dalam entrynya. memanggil2 nabkah dan phatroco. guess what. wayar extension turki tu dah lembik semacam dan ada kesan terbakar pada kepala extension panjang tu. panic...panic.. mmg meletup.

ya. memang aku tahu heater kena guna direct supply.

habis terbatal cuti sabbatical aku.

p/s: ye, kalau kita ym kdg2 kite terbaca kuat apa yg kite nk taip, tapi kalau smpai kedengaran pada org yg sdg kita ym-i ??? huahuahuahua...

4 comments:

sopiah said...

hoho..pesanan u tu meletop sgt..xpsl2 meletop bilik u tu..bukan stakat heater tau..
huahuahuahauhauhau...

one_munawwarah said...

ape sopiah....
meletop sana sini.. huahua..

aisyahrkh7 said...

salam one..
haha..on sabbatical leave..
kunun je one..sudah ku telah..
hoho..patot la hangit mlm smlm..
hingatkan jiran arab bwh masak hangit..rupe2nye ko yg buat hangit..hoho..[tipu je, ak x bau pape pn]

smlm ak jadik org 2nd last baca depan sheikhah..dy suh ak ngan fatimah ikip beralah kat budak2 nih..berakar tunjang kaki ak tngu budak2 tu perabes baca..

byk gak la sheikhah bercerita..haha
sheikhah kata qiraat org2 bandar atau pekan ni better dr org kampung..pastu sheikhah ty "ha!kmu org bndr ke org kampung?"..ak jwb dgn bangga "sy anak kampong ya sheikhah,dulu kecik2 main kt dlm bendang blkg umah tok".."ha, patot la cara2 bacaan kwn2 kmu better dr kmu"..hoho..

ye2, insyaAllah sy bljr dgn lebih rajin lg pasni..itqan bab kata sheikhah heba dulu kala..

chaiyok one..

one_munawwarah said...

takpe aishah, aku pun org kampung, yang nervous gitew.. hahaha..

bendang apa bahasa arab? mal'ab aruzz ke? huahuahua..

smlm aku rushing2 pg kelas arab, sampai2 dah kul 4.15, belle msg jgn masuk..haha..aku dok dgr dr ruang tamu je. mggu depan jom!