Sunday, December 13, 2009

oh pasca exam!


apapun simptom2 yg anda alami pada minggu exam; palpitation, tachycardia, abdominal discomfort, headache, nausea, constipation ataupun diarrhea, increased urinating frequency, kalau berlaku dalam study leave, diagnosisnya hanyelah anxiety. aku mmg ada darah gemuruh kot

tidak ada ungkapan yang lebih baik berbanding "alhamdulillah" untuk keselesaian exam GI. keputusan tidaklah extravaganza, dn perlu usaha lebih for finals. adepun esok akan bermula system baru ya3ni endocrinology utk 3 minggu. dan ada 2 mggu gap lah nak ke final. sape nk balik mesia pun boleyh katenye. huhu.

so, habis exam terus call along, who's on the way nak ke kenduri pak we dollah bsama mom n dad, n kak ida n of course muaz toing2. he asked about arwah ustaz arman, then isu semasa irbid (beliau mmg poyo) dan ada juga cubaan2 nak menganggu gugat ketenteraman I dengan isu yang tidak dapat di paparkan di blog. huahuahua.

so.. abah n mama, as always..as supportive as ever.. malam sebelum exam, told abah about me being nervous and all, and he said,

"malam ni, tak payah study la..rilek2 je..."
"abah, tak bleh... ikah x abis study lagi.."
"ok, study2 la... jangan stres2"
kaki semua edema sbb "lama sangat duduk di meja study". seperti edema bila balik dari aqabah naik bas. then comes kak ida, my sister-in-law, with the greatest news ever.
"kak ida...bila muaz nak pandai cakap maksu ni.."
"eh, dy memang boleh cakap maksu lah..kalau tunjuk gambar pastu kita tanya, ni sapa? dy jawap "maksu...""
me (overexcited) : "laa.... ye ke??? pandainye!!! nanti balik kena bawak hadiah besar lah sbb dah pandai ckp maksu..."
"kalau nk hadiah lagi besar kak ida kena buat citer lain plak la pasni..hehe"

sangat teruja oke. next year by time like this mungkin azam plaks bleh cakap maksu. sangat syahdu ye perasaannye. finally org yg perlu panggil u maksu can call u maksu.

one more thing adalah... baru2 ni aku realize yang hidup kita ni mmg tak memiliki apa2. bila aku baca pasal engineer yang meninggal 4 jam selepas akad nikah tu, aku mula terfikir, yang kita sangka2 milik kita tu, bila Allah nak ambil balik pinjamannya, Allah akan ambil. dan masa tu kita akan tahu erti kata kerdilnya kita. innalillahi wa inna ilaihi rajiuun.

dan membuatkan kita berfikir lagi, are we taking our loved ones for granted?

6 comments:

aisyahrkh7 said...

salam one..
haha..nti muaz dh makin pandai ckp..dy ckp cmni plak..

muaz : maksu, nak lori mainan..maksu nk power rangers, maksu nk teletubies..maksu nk aiskrim paddle pop..bla bla bla..

hoho..penohkn poket bila rase2 nk blk msia tu ye!

one_munawwarah said...

ish.
akan kudidik nak itu spy tak materialistik. aku rase budak tu ok je.. ak yg slalu over excited bila tgk mainan budak. haa

Anonymous said...

pehal lu? baru ade anak sedare boleh panggil maksu dah gelabah nak tayang2 sane sni. apehal.

one_munawwarah said...

lalalala~~~

paie lewis said...

uish...gler ah anonymous tuh..mcm kurang sopan jer prcakapan..adeh,ape la salahnye ko nk excited pon..spatutnye kalo die x suke,xyah bace lah blogg ni kan...huiiii dunia ni mcm2..

one_munawwarah said...

huhu... biaselah tu..skali skala ajak bergurau senda kan. huahua