Wednesday, December 23, 2009

seputar hari Malaysia


ak xde lagi gambar2 cik pengantin yang berkualiti. sebab photographers yang dah macam red carpet aku tgk pagi tadi, rata-ratanya belum mewarwarkan masterpiece masing2. tak dapat dinafikan, memang syahdu perasaannya bila tgk anak dara sorang ni dah siap cantik bagaikan seorang pengantin betul je kan. nasib baik pakcik kat bab iqtisod bagi masuk tadi, kalau tak mau menangeh budak tu dek malu kena sorak dgn arab nak sampai ke dewan. siapa sangka, less is more bak kate orang kan. tak payah nak bulu mata pelesu bagai utk kelihatan cantik, cewah. ayat mak handam sangat kan. ape pun, time kasih sangat kepada cik nobonobo selaku co-mak handam (suka hati buat term sendiri) dan memang sangat excited tapi syahdu ye perasaannya bila kawan kite kawen. tsk tsk.

habis je bersanding2cik phatroco dan encik psychedelicmundo - adik beradik ni...  jenuh aku nak explain kat org2 arab sekitar ttg keadikberadikan mereka berdua. ceh - arab terus serbu naik pentas nak amik bunga telur, what the...  sangat barbaric plak aku rasa keadaan tu. maka aku buat kesimpulan, melayu dan arab adalah dua ketamadunan manusia yang totally berbeza. kesian aku tengok AJK pelaksana nak melayan keberadaan orang2 tempatan ni... apa2pun, tahniah amat utk ajk pelaksanan Malaysian Day, yang julung2 kali diadakan kat Jordan ni.. memang terharu lah kan, tapi, kalau ikutkan hati, next year buat Malaysian day agaknya kena jual tiket. yang bertamadun je bleh datang. ha..

aku pun kena deliver a presentation tadi on Malaysia : Custom and Culture. cuak nye toksah kate lah. dah bape lame dah kusimpan kecuakan tu. hoho. tapi encik along tidak putus2 memberi kata semangat, dah dua kali aku dapat "That's so not like you" dan setiap kali dapat msg berbaur camni aku terpikir - menggeletis sungguh ayatmu along - lol. jadi, time kasih kepada ahli rumah, jugak semua kawan2 yang memberi support sebab aku mmg cuak habis la setelah sekian lama tak buat kerja2 camni. dan thanx jugak untuk perkongsian idea serta vocab yg sangat2 membantu ye. siap demam2 lagi aku akibat kenervousan yang terlampau. btw. tahun ni rasanya macam kerap pulak demam, selesema dan batuk (ayat cam main dokter2 mase kecik dulu). kaffarah dosa agaknye. =( abah pun noticed. mama thinks it was an excuse. heheh. *blush*

adepun, i was a little bit frustrated cuz feels like i didnt do my best, jadi apology to biro program; paie n kak ninah yang tak terhinggakan if i wasn't up to ur expectation. sangat2 time kasih pada u all for the opportunity. we did our job, dan sayang sungguh the audience was not that interested. =( sumpah rasa sangat failure tadi.

sebagai rakyat Malaysia, i pun belajar banyak jugak hari ni. like puding raja adalah sejenis makanan pahang, dan kebanyakan negeri ada laksa masing2. ha? we learnt that Malaysia sangat kaya adat dan budaya, which is nice. oh ye, baru tahu yarmouk uni got korean students oke. (not a korean fan, tp mcm interesting jugak kan).

a big round of applause for the comittee members pastinya. it was fun, dan nampak semangat muhibbah ye di kalangan pelajar Malaysia. budak rumah semua dah terdampar keletihan. nampaknye semakin enterprame pulak csi semenjak dua menjak ni. cewah.

masih belum menghubungi encik along to update bout my day today, will do so tomorrow or on christmas. oh, mom n dad's anniversary pun dah nak mendatang, they've been married for 32 years, how sweet kan? eh2.. ye insyallah kite akan ada entry bab hati dan perasaan tak lama lagi, cuz the discussion was kinda heat up in mep7.

p/s:ada jual murtabak qishtoh kat hadramaut dekat dgn bank. serius rasa mcm roti planta kalau tak letak qishtah tu. sedap2.

13 comments:

aisyahrkh7 said...

salam alaik..

hehe..okeh je ko py talk one..
best, fluent..
mungkin sbb sket sgt arab yg tgk kot, tp ko tayahlah rasa failure plak..ramai lg org support ko..cthnya aku..haha..

psst..aku rasa lawak amat tgk cemal besanding..rasa cam x pecaya, ni ke kwn sekelas ak dlu..haha..

khadijah said...

aku pon syahdu n excited gak tgok ain bersanding...naseb xterkluar air mate je...hua3....
tapi terkilan la xdgr talk ko....aku msuk2 dwn,ko pnye slide dah thank u...isk..isk..isk....

Anonymous said...

aku lg terkilan ..x dpt tgk cemal bersanding + x dpt tgk kwn aku kasi presentation..huhuhu..=((
dtg2 jer..dah nak ttp booth...dtg tlg kemas je la...hehe=))~yah~

one_munawwarah said...

hhuhuhu.. ak pun tak sabar nak tggu gambar2 semalam..

ahli dewan said...

patutla time nak masuk dewan kindi muka pengantin perempuan serius je xde sengih2 mcm pengantin laki, rupanya sbb tgh tahan malu kene sorak ngn arab. eh, ye ke?

one_munawwarah said...

wallahua'lam.. tapi lebih kurang lew kot.

anonymous aka kwn baik ikan paus..haha said...

salam alaik..

kepada anonymous aka ikan paus gemuk yg berhabitat di laut mati[ko ejek ak lagi kaw2 kan, nah amek]..
haha..meh ak ajar ko cara2 nk letak nama, nti tayah dah letak anonymous, pastu hujung komen letak nama ko..ye yah ye..hahaha..
ko pegi kt name/url tu..
u juz fill in blank kt bhgn name..url biarkan kosong okeh..pastu letak la word verification oneh ni, n then send..okeh yah yang comel..haha..
ikan paus..ikan paus..

paie lewis said...

one! u've done ur best la..xde ape2 yg mngecewakan pon.it's optional kan nak g ke mane.so depends on them la whether wanna stay in the hall or not.lg pon,maybe they all watched the VIPs go out,then they wanna join them too and some of them might thought that it's done in the hall,no more shows or whatever.and everything was like lil bit out of control coz of their natural behaviour,i dunno how to say..but i was kinda scared when they serbu the booths too, as soon as the VIPs went out.bukannye time tuk diorg lg.haih arab2..

actually the msia day was beyond my expectations secare overall nye. tp mmg ak expect takkn rmai nk dok dlm hall tuk slot2 tuh,sbb kan kat booths tu mcm2 boleyh cube.dgn mknn nye,crafts lg,etc...mane la diorg x attracted ke situ..kan3...so xleh ckp pa la.
terima kasih byk2 taw for d presentation.

and tq so much too for being the mak handam.ewah2.x lupe jugak kpd co-mak handam.haha. sure this is one of the best experience dok jordan kan,uruskn kwn sndiri jd pengantin.hehe (^,^)

nway,ble ko tulis pasal ur parents anniversary,baru ak tringt parents ak nye anniversary ari ni.adeh.ape la ak ni.kalo x bace post ni,x hengat kot.hahah!naseb bek.smpat lg nak wish.hua3..but they are now about 34years together.alhamdulillah..God bless ur parents n mine insya allah.

one_munawwarah said...

paie : haah, aku pun seram tgk arab serbu pelamin tu.sib baik cik pengantin tak kena hangkut skali.

time kasih lew sebab bagi kepercayaan kat aku =)

Inshallah, may Allah bless everyone .

one_munawwarah said...

paie : haah, aku pun seram tgk arab serbu pelamin tu.sib baik cik pengantin tak kena hangkut skali.

time kasih lew sebab bagi kepercayaan kat aku =)

Inshallah, may Allah bless everyone .

anonymous aka kwn kpd skeleton keding..hahaha=P said...

TQ SKELETON ATAS TUNJUK AJAR...hehehehehehee...=D

'Ezzah Al-Islam said...

haha.. menyokong semua org2 di atas. ok je ur presentation one. tak nmpk nervous la.. kira pndai gak sorok yek..haha

tahniah2.. csi mmg kerja keras sgguh akhir2 ini.. moga csi terus maju.. ^^,

one_munawwarah said...

thanx izz.

mmg tak nervous sgt, sebab dah di overshadow oleh my crushed feelings terhadap locals yg tak appreciate our intention nak kenalkan culture tu.. huhu...

ade byk lg benda nak cakap tp x ckp mase tu.