Monday, March 22, 2010

another CSI birthday

oh my god.
it's 11.24 pm and i'm having severe palpitation with tachycardia. anticipating what is going to happen in another 35 minutes. urghhhh.

recap
kira-kira almost sebulan yg lalu, pada satu petang.. suddenly everyone went missing from home. well, of course it is kinda weird for this to happen in the csi except kalau budak2 ni pergi sekolah pagi2. but it is weekend, dan tiba-tiba semuanya tak ada dan i called and even texted everyone "why isn't anybody answering my phone calls?" wahhh.. pastinya sangat hangin kerana mmg tak suka betul org tak angkat call or tak reply my text. weird. really weird. then maghrib2 cik sopiah dan cik rokoiah balik pujuk2. i was tahan gelak all the time, of course i was mad jugak. then cik jah balik and we all keluar dinner,and im still not happy with what happened.

and i was like, all the sudden, "kenapa semua tak jawab call i tadi?" and the girls ketawa. ceitt
and they say, saja nak test, it was a pre-birthday thingy. OMG. so, i decided, this year i tak payah anjurkan my birthday celebration lagi. actually, last year i organized my own birthday cuz i really wanted to have a murder mystery party. still, i was terharu sebab in then end there is a surprise cake jugak... biaselah tu, csi birthdays.

ok, u can not expect anything on a csi birthday. mungkin ada berlaku black out... mungkin tiba2 terkunci dalam bilik.. mungkin tiba2 birthday girl gi kunci diri sendiri takmau kena surprise.. mungkin kena "torture" dan kena treasure hunt, mungkin ada ruined surprise, or ada org kena "bunuh" just like my party last year.

entry ni ditulis sekarang, dan takkan di publish lagi, takut penganjur tahu mereka dah hampir kantoi. i heard noises, and of course it is obvious bila diorang nak mesyuarat gerak kerja yg terakhir seme kan.. ape la tak guna YM je... and my palpitation started masa i dengar pintu rumah dibukak, and suddenly my laundry pun dah selesai, i swear i heard washing machine tu berbunyi menandakan ia dah sudah, then suddenly ada bunyi org re-setting. i thought semua org dah tak ada, suddenly cik rokoiah datang mintak hair-dryer. err.. i mmg tak tahan nak ketawa smpai menyorok belakang pintu smbil bg hair dryer. tp mungkin ianya tidak ada kena mengena dgn my birthday.

then i keluar to toilet, still nervous kot2 diorang blackout kan rumah masa i dalam toilet ke kan. then i check my laundry. confirm ada org re-run machine tu sebab tiba2 je dah kat setting "rinse and spin". maybe to buy them some time. tp yang tak boleh blah tu, kalau dah tau nak "rinse and spin" lagi sekali.... letak la balik softner kak nab oiiiiiii....

ok, wish me luck. =)

**************
okay, past 1 am masih tidak ada kejutan. walaupun setelah didapati ahli yg keluar rumah untuk melaksanakan misi telah pulang. cewah.ada dengar cik jah panggil2 cik sopiah, but still tak de org datang buat surprise lagi. so, i hit the sack lah sebab macam tak logik pula kalau pukul 1 tak tidur lagi. tidur2 tak boleh lena pulak. sekali dengar org dah "ketek ketek" nyalakan lighter, dan dengar fireworks dah terbakar. skali masuk2 ade cupcakes yg atas dy ade whipped cream and bon bon (extremely my favorite chocolate for the time being). and i was like "oh my god...!!!! oh my god....!!!!" teruja tengok bon bon. thanx girls.

finally, a decent and quiet csi birthday. tidak liar dan tidak huha huha.

p/s: later with the pics cuz i snapped using my polaroid and it's 2 am, macam mustahil nak scan2 pulak tgh malam ni.

7 comments:

Ikan kecil said...

Salam.

Happy Bithday One
Sanah helwah ya Gamilah
Selamat Hari Lahir Kak Nab.. hihi

Moga sentiasa diredhai ALLAH. Amiin.

p/s: Masyuk ah ahli bayt CSI..sporting tahap anesthesia.. 2 big thumbs up!!

one_munawwarah said...

-ikankecil-

thank you =)

aisyahrkh7 said...

one..
kata ustazah..
mati satu kemestian, tua plak cuma satu kemungkinan..
maka selamat hari lahir dan selamat memanfaatkan masa yg ada..
sanah helwa!!

haha said...

macam best.I just went out for McD je masa my bday.

Luckily it was in Istanbul,so ada meaning jugak lah kot sikit(?)

Ehehe Ehehe

one_munawwarah said...

-aisyahrkh7-
thank you dear. ya, menua itu satu kemungkinan.

-luqman-
ok la tu... bukan seme org merasa birthday kat turki kan

adek2 cumel sakan kunen said...

kak one,,
ktorg budk first yr 1 sakan wish hepy birtday!!
huahua
sory lmbat..hri ni ngn esok ade paper..hee
May Alah bless u always :)
nuhibbuki fillah :-*

one_munawwarah said...

ok adik2 1st year... thank you2..
goodluck with ur exam yg berbaki...
terharunya org sakan kuning dtg melawat blog ni