Monday, March 15, 2010

titipan ringkas

wohaaaa.. esok exam. malam ni before midnite lagi dah boleh tido. bukan selalu kan? kan? untuk CNS 2 nak target, malam exam boleh tidur awal. kata org, kalau kita ada goal kita kena "rope up" dengan orang sekeliling supaya they can always remind us, meng-support us, cheer us to the finishing line lah senang katanye kan. harini midterm, esok 1st exam management, terus ada introduction to CNS 2, and i was like "ohhhh, sampai hati sungguh... study leave takde, pasca-exam leave pun takde." skali tgk2 kat e-learning slps dimaklumkan cik ayyash, boleh pulak ada lecture patho jua esok??? jadi kpd adik2 yg masih ada study leave, hargai study leave anda...

ok. titipan ringkasnya berbunyi.

terpaksa tukar kpd analogi untuk mudah difahami. 

kau tak tahu, kau boleh bahagia ke tak ambil medic, sedangkan kau tak ada interest untuk ambil medic, tapi satu malam kau mimpi, the moment kau dah jadi doctor tu, dan mengungkapkan ungkapan-ungkapan kedoktoran, ko jadi assured gila, things will work out perfectly?sebab rasa bahagia sangat, sampai sehari suntuk, or dua hari suntuk ko tak boleh berhenti senyum, sedangkan before ni kau nak sangat jadi pramugari. (ha???ape pramugari plak ni)

p.s: ianya satu analogi, kerana aku dari kecil lagi sangat nak jadi doc sebab terlalu banyak tgk ER dan chicago hope.

p.p.s: err.. org2 terdekat boleh step into my office untuk mengetahui cerita lanjut. budak csi semua dah tak larat nk mendengar kupasan topik ini. sebab dah 2 hari.

2 comments:

aisyahrkh7 said...

hemoih2.. tayah step into ur ofis pon ko dh berhikayat..

"wahai kakak seguru..
lupekan pramugari..
satu masa nti ko akan terima doktor dgn sepenuh hati"..

haha..rasa termotivasi tak??

btw, mimpi ko jd pembunuh hantu tu sgt lawak..hemoih2..

one_munawwarah said...

aku suka sgt istilah "kakak seguru". cam belaja kungfu lak kan..huwahuwa

termotivasi dah rase sejak mimpi lagi...

bye bye pramugari.... tidak perlu syahdu2