Wednesday, March 3, 2010

csi dinner : tche

"ola girls.bole ke hrni mkn kt tche" (msg una kpd kami).


so, after isya' we all pun dah dress up seme (dress up lah sangat kan) terus lah tahan cab lalu bergerak ke tche yg terletak di duwwar naseem.. dah lama tanda, ingatkan tggu selebrasi baru pegi, alih2 ade org nak berfoya2 awal pulak kan. sampai2 aje, welcoming boleh tahan.. meja mostly reserved, nasiblah ade lagi table yg available. tingkat atas mmg penuh dan ramai yg dok isap argeilla so, we asked for a table downstairs. aman damai sikit. 

then order lah.. masing2 kan... cik sopiah dan cik tambun, as olwez le dengan pasta nye.. ala, macam anak macik dalam iklan pasta tu, "anak makcik semuanya gilakan pasta". she got herself spaghetti, i got myself lasagna. cik rokoiah dengan pepper steak dan cik jah dengan  bbQ steak pula, (turns out ianya sandwich).

service :
after 15 minutes, beverages sampai dulu... iced mocha cik rokoiah adalah sangat pahit. huhu. i got slush orange je, of course lah tasted better than the one in abu mahmud yg  hari-hari minum itu. playsafe lah, nak makan pasta ni, bukannya boleh amik minuman muak2 sangat kan... within 30 minutes, semua order dah sampai, so, ViaVia dan venice mmg boleh bungkus lah dr segi kecepatannya.

taste :
obviously semalam tak bawak pen dah tak isi "borang muhasabah" restoran sampai terpaksa muhasabah kat sini pulak kan. out of 5, boleh bagi 3 je lah kak oiiii... cik sopiah merasakan spaghetti sbarrow lebih sedap, dan for lasagna, i think i've tasted better before. mungkin sebab sos nya kurang kick sket. 

presentation :
memuaskan. sepadanan lah tax 26% kau.. kalau papa john's ada gak cheese mozarella nak di amik wat puas hati bayar cukai, at tche boleh amik brown sugar lah kot bawak balik.  hahahahadoi.

environment:
not bad. no wonder belowe 18 is not allowed. mungkin boleh memberi bad influence? haha. tp annoying sket bila abg pintu tu asik je nak kutip sampah kitorg. meja kecik lah! jenuh nak suruh dy angkut seme ashtray ash tari tirana seme. bosan tgk arab kaya bising2 pasal meja mana nak duduk. urgh.

price:
sepadan je dengan surrounding dan konsep restorannya. lebih kurang via via saja, cheaper than TGIF. 

kesesuaian melepak:
sangat sesuai. ha sudah.

location:
boleh ke komen lokasi dek non???

overall :
bolehlah pergi kalau setakat nak merasa or for special occasion. tp nak regular tu, mcm tak berapa sesuai lah. bak kata cik rokoiah, it's not a place yg "pergi excited, balik pun happy". mungkin sebab makanan dy agak memuakkan dan bila ko tak habis makan mmg tension, cik tambun managed to clear her plate tho. dan mungkin papa john je tmpat yg pergi excited, balik pun happy? amacam?

nite before, we had butter prawn for dinner. i was making up to the girls sebab terlupa it was my turn. udang kecik, rasa cam gulai lemak pun ade. huhu. tp ok la... kalau udang real lagi best kot. point nye nak kata : rasa mcm garlic sauce papa john tu. kalau u all nak try buat sendiri, cuba letak butter, susu pekat manis + garlic. voilahh.




gambar oleh : cik sopiah.

p/s: muaz apabila ditanya "Muaz dah besar nak jadi apa???" jawap beliau "Dr.Muaz!!!"

maksu kata : renti kan ler...

3 comments:

'Aqilah said...

biasa sgt la maknanya tu..
tp,tmpt tu mmg nmpk eksklusip..
dpt review baik dri dak arab batch akak..

siap ajak p mkn lagi...

presentation dia mmg tiptop la..
kalah restoran lain..

aisyahrkh7 said...

kurang berzat dan makan tak kenyang..
haha..bleh ke komen cmni?

one_munawwarah said...

kak qilah
-boleh2 pi try skali...kalo nk pi berdating pun sesuai.lack of melayu presence around...

aisyah
-boleh2. kenyang tapinye.