Sunday, June 28, 2009

what happened the on the day i was alone at home?



kata orang picture tells a 1000 words. ke stories tah. haha. obviously. MY HOME IS MEANT FOR 4 PEOPLE (sometimes 5 when we receive si mar as guest) or else it would be just an apartment. it was freaking silence - aku tak de kawan nak lawan cakap, unless sometimes ade mom mom ataupun si abuzzalaf ym2. (classmates aku lah ni) mlm tadi mom mom kata harini sekolah so that exam final untuk summer ni will be before ramadhan, so ramadhan cutilah sampai 2 october. waheyyyyy. aku excited giler. dy macam sure gile harini sekolah (walhal dia bukannye pergi sekolah pun). tapi, aku rasa semuanya rumours saje.



sunyi lah. cuti memang senyap sunyi sket rumah aku ni. time exam. haaaaa... barulah happening. time kelas ke... yela, balik masing2 nak hot story je kan. hihi. anyway. u know the feel when you the home have all to yourself - macam kononnye bebas la nak buat ape pun - itu aku tak rasa lah. sebab bila xde orang, xde ape yang nak dibuatkan. jadi aku cuma, makan n masak dan membaca sket. nak main game - semua game aku ada unsur pembunuhan so, aku takut nak main. amende...



so, petang semalam tu aku buat cuppies lah. balik2 maka mereka terperasan cuppies yang belum aku decorate, so una ingat aku buat muffins. so, aku suruh dia tengok dalam fridge, pastu semua pun terharu lalu menangis seperti aku lepas tengok drama melayu atau filem hindustan. kami pun berpelukan, lalu aku berkata -woi, ko percaya ke??? haha. xde lah.mane ade nangis2 bagai... ingat ni ape... rumah drama Queen ke. LOL



hodoh jugak cuppies ni. yelah tak cukup tools and creativity. cewah... dapat plak cuppies time2 dah ending tu, aku pun dah blur dah nak buat ape lagi. apepon, ini adelah buttercream icing x payah crisco (sejenis shortening). sangat senang buat dia (giler penipu....susah la.. masa nak cream butter with sugar tu....)


okie dokie lah. aku letih ni. harini mata macam panda. tidur lewat semalam and bangun pagi. aku amik tender memasak (YA ALLAH!!! maka kamu pun mula rasa seperti bermimpi, betul ke blog si one ni...) biaselah dik, cari makan... amik tender kecik2 je pun.waheyyyy. tolong member lah... dek kerana tukang masak hebat2 di irbid ni dah dawaam dan ada yang pergi holiday. maka tinggallah orang seperti saye saje. hihi. walau bagaimanapun, aku exciteed la jugak sebab first time.


dan tiba-tiba aku rasa lightheaded dan perlu segera menekan publish post sebab ada rasa-rasa nak tumbang ni. i mean it.


terimalah tazkirah yang aku dapat dari wahid kat melodi. haha. bagus betul melodi panggil wahid jadi pengacara, dah macam dengar tazkirah pulak aku.


derma bukan tontonan- herman tino dengar je, sila abaikan video clip. hahah.


take care.

5 comments:

amirah syahirah said...

hihi..kak tqa yg cantek...nak resipi nak wat cream/icing tue...??

one_munawwarah said...

ok.will upload later in myR

Rantong said...

Salam ziarah. Blog yang menarik.

View Profile: Rantong™

saiful islam said...

salam kunjung (nak ckp ziarah tp ader org ckp lu...adehh)
blog yg santai..
hppy jer bc..
keep it up..!

one_munawwarah said...

rantong : selamat datang

saiful islam : thanx. blog ni mmg tempat bersantai