Wednesday, June 3, 2009

wohaaa...aku tumpas

air ini untuk kegunaan membasuh sahaja.bukan untuk diminum/makan

terpakse lah beb. sebab ni kalau disimpan jadi tak best.ok, i broke my 2 weeks leave.



(rupenye, aku update lagi kerap dari total2 blogs yang aku follow.mwahaaaha)

bangun-bangun pagi takde air. alhamdulillah haritu aku dah spare air dalam botol. wash-up, aku call haris bangunan yang best. abu omar. haris = penjaga bangunan. hah? janitor pun bukan. tapi dia la yang aku hubungi untuk sebarang kemusykilan. tapi pasang paip mesin basuh aku buat sendiri okeh (ini satu pencapaian yang membanggakan!bendenya...bukan susah pun.hoho)



zohor, sempat lagi amik air semayang dengan air botol yang masih berbaki tu. yelah. Islam itu praktikal. =) lepas zohor abu omar tepon soh naik sutuh ( rooftop) aku pun excited la... wohaaa... aku ke kena angkat paip??? yela sebab abu omar tu nak kena tahan paip kat tebing bangunan so aku la angkat paip tu kan bawak masuk tangki. bajet2 adventurous, ringan je sebenarnye. ngehee

air pun masuk.excitement pun bermula sebab dah mula nak ada pressure la kononnye. aku dah mula bayang kalau paip tu(hoi,betul ke istilah paip???)yang warna biru tu la kan. kalau terpelanting pastu air terpancut seluruh alam. wohaaaa... mau banjir plak bangunan aku. berangan. pastu labun2 la dgn abu omar, weh- die main jalan2 je atas tangki2 tu. aku sekali sekala seram gak kot tergelincir henpon masuk dalam tangki tu. lemas wo.

ok.pastu dah stabil. tak payah la pegang dah warna biru tu. panas tau duk rooftop summer2 ni. tp mengenangkan nikmat air masuk tu - who cares anymore. pastu mencabar sket nak halakan ke tangki 2nd. of course bukan aku yang buat, aku tgk je la. kalau aku yang buat sorang2.. ade can gak la nak main air... suke sangat. katanya Irbid mmg tgh takde air,so supposed air masuk smalam, tunda malam ni.

tgh nak exam ni, xde masa nak fikir dah air masuk bile. panggil water tank tu ha senang. penuh tangki senang hati. Alhamdulillah atas nikmat air.

sape berminat? nombornye aku takde. yang penting, 3 meter 12 jd. :-) salam soiffi. aku cuba lagi tidak berblogging hingga abis exam. internet pun dah tinggal speed subsidi. jumpe lagi. orang mesia sila bersyukur bila guna air, ingatlah bahawa ada insan yang ada masalah seperti aku.

4 comments:

Yankum3~ said...

ok one...
jimat laa pasni..
hehe

jojie-elle said...

hikhik... tangki tu besar x? leh swim ker? huhuh

one_munawwarah said...

yana:eh tak yah le jimat dah tangki penuh.. ini dah 3kali ganda penggunaan air ak seminggu ni.

jojie: boleh2. tapi kalau nak berdiri je pun tak lemas. hoho

AziraOmar said...

geggee~
sedey cite nehh!!~
aiih~~
cane yea ajie?? kalo tade aiirr~~
gegege~