Sunday, July 5, 2009

akhir kali.


arini dah sekolah. aku pergi sekolah, mata macam bo kungfu panda. sebab tak leh lena tidur, excited memang susah tidur. kesian.

sajelah post pendek. lepas ni, aku taknaklah post merepek2 dah. yelah, masa dah kembali berharga, hidup lebih bermakna. amende one... anyway. harini adelah hari yang best + tak berapa senang. kusut sikit. tapi, in the end, everything was ok, meskipun ianya masih realiti bukan mimpi. walaupun mimpi aku aneh tapi berkaitan tadi. haih.

saje nak mention. aku sebenarnye rasa tak appropriate kalau orang kata, "aku main facebook". kalau main "game facebook" ok. facebook bukan permainan yer. orang yang "main facebook" membuatkan aku mula timbul rasa menyampah sket nak facebooking. adepun bila sekolah bermula, aku menjadi pengupdate status facebook secara berkala. apela... kalau time cuti, 2 hari aku boleh tak check facebook. haha. yelah, time cuti, seme orang pun bercuti and tak guna fb agaknye.

tadi ain menyuarakan tentang orang yang semua account fb, tagged, fs, myspace upload byk2 gambar. aku ingat kot2 la ada mana2 server yg boleh upload kat satu server, semua account keluar gambar tu. cewah. tapi, soalannye, "PERLU KE UPLOAD BERIA SANGAT ciK??" laser plak ke. tak lah kan. saje mention je, dah terlintas kat otak ni ha... saje lah bawak berfikir, dulu bukan orang dah kempen ke, jangan expose sgt diri kat networking sites camtu. sendiri beringat lah.

kelas immune. haih~ aku ade masalah nak fokus. cepat merayap otak aku ni, walaupun duduk kat depan. hadeiiiii. lebih x best lagi kalau aku mmg tgh ada perkara nak difikir, time tulah nak fikir. mungkin aku kena buat "daydream log" ha...tulis2, dlm bas baru aku sambung daydream. haha.

aku cubalah, kalau boleh taknak naik shuttle kat jami3a. in summer, the last thing i'd be in dikala matahari rembang adelah bas shuttle itu. adoi. esok add and drop. aku akan drop sosio tanpa attend kuliahnye sbb semua orang arab dah meramal aku akan fail, kalau aku proceed, aku adelah bodoh sombong. tahap dewa. sem ni,adelah sem self learning bagai nak rak, dr. youseff suruh wat presentation. wohaaaa. tadi Leen and Adei dah volunteer, aku pun wonder, esok ade tak Malaysian students nak gi volunteer. soalannye, aku bile lagi???

oklah, doakan aku dapat tasjil subject in English - serious aku tak kisah terlepas socio sekali lagi. aku belajar sendiri jelah. haih~

wassalam. moga2, post merepek terakhirlah dari aku harini. =)




3 comments:

weetameal said...

salah satu cara nak tambah fokus dalam kelas ialah:
conteng2 dalam buku walaupun lakaran yang remeh :p

namun, jauhi mengelamun..

p/s:hasil kajian saintis.

one said...
This comment has been removed by the author.
one_munawwarah said...

okie dokie. tenkiu. tp doodling pun kena mengelamun dulu baru boleh doodle. haih~