Wednesday, July 1, 2009

oh, my soul!!!!


my soul, my baby, the other half of me for the time being.

drowned. soaked.

sape lg kalau bukan tepon LG secret kesayangan aku tuh... beli pakai duit tabungan JD350. sayang giler. masa tu fon kalau 5 megapixel kire dah best la kan...video pun 120fps.

pertama kali, terendam dalam air sabun kat mesia...abang technician tu kata jangka hayat buah hati aku hanyelah 6 bulan dari tarikh kejadian. "saya cakap u, u kasi jual la ini telefon, function semua masih ok maaaa....angkat lagi satu LG, apa-apa hal boleh cari saye. ini saya kasitau u, paling lama pun 6 bulan la...."

ye,aku pun pulang ke Jordan dengan kesyahduan. aku baru guna 3 bulan je tepon tu masa tu. skali, dek udara kering panas jordan ni... terus kering henpon tu...jadi cam biase lah...so, makbul lah kata kakak and along...."tengok2 lagi lama dari 6 bulan henfon kamu tu..."

aku sikit lagi mati kutu nak cari pengganti my baby ni.... alih-alih dah beberapa bulan... aku jumpe lah yang lebik baik, LG crystal(masih belum dipasarkan kat sini), atau LG arena atau LG renoir (renoir by this moment dah tak bape minat)

tapi,of course lah aku guna LG secret ni dengan penuh kasih sayang. tadi. ianya mati battery. aku tgh makan kat dapur. habis makan...terlupa pulak nak bawak gi depan. pastu aku pun terfikir nak gi charge henpon tu. skali tengok ada air atas henpon aku. basah. ada wap air dalam LCD dia. bukak belakang, battery semua pun basah. aku pun bukak cepat2 and masukkan dalam beras. (aku bace kat yahoo! haritu)
oh Tuhan, selamatkanlah...

9 comments:

Yankum3~ said...

LG ARENA..
cun..
miahaha

Anonymous said...

masuk dpt beras...??
leh pakai ke idea tuh...??
klaka pown ader..hahaha
klu mejadi gtaw erk..

virus detected!!!! said...

btol ke one msuk dlm beras..?
aku nak try ni..
hp aku slu adek aku bwk msuk dlm shower..
dgr lagu time mandi..
mau pengsan aku tgk hp basah ni...

Yankum3~ said...

dhsat giler adik ko ijan...
ni mesti nk jd next contestant OIAM..
ahakz!!

AziraOmar said...

eRRrrkk??!!~
adeQ ijan sgt dasatt!!~
aigOooo!!~

eh!!~ one betul ke??
masuk dlm beras???

kalo thumb drive bule x masuk dlm beras??
slalo gak pendrive dibasuh skali bersame2 bajuu!!~
huhuhu~~

one_munawwarah said...

eh...my phone is stll in the beras...if it works, i'll tell u all later...tp, i read this on the internet yang beras boleh serap air2 tu... pastu kalau battery yg problem, cepat panas, kong... ha.. masuk dalam peti ais. wohaaaaa

virus detected!!!! said...

adek aku yg kecik tu..
4 ta0n maa..
a'ah..
pndrive pon..?
mp4..?
sume bnd hentam msok dlm beras la...
haha

Yankum3~ said...

siyes masuk dlm peti ais??
yg ats ke yg bawah??
yg ats 2 nnti beku..mesti yg bawah ni kan??
aku nk try laa..
ba3 fon aku kong..
hahaha

amirah syahirah said...

kesimpulannya..sume comments kat ats mmg lawak dan bersemangat! hahaha..as dpt rasekan semangat org2 diats...hhehe