Saturday, July 4, 2009

yang terbaik + treatment beras

assalamualaikum.
treatment beras

oklah. nak bgtau je, kepade ijan...yana...sape2 lagi yg komen semangat sangat haritu pasal henpon aku letak dalam beras tu kan. berhasil. =) malam tu, kalau aku pasang charger, nescaya menyala je lampu merah kat flash camera tu, kirenye ade short circuit la kot... jadi aku pun, sabar menunggu hingga esok pagi, biar je dalam beras. bukan air beras, ok! so, esok tu, charge dia dah takde short-short dah, and boleh nyala (aku kata nyala, maksudnye switch on). tapi, dekat LCD dia still ada kesan air, so aku jemur je lah tepi tingkap everyday. haha. tapi, function seme masih orait lagi. macam haritu jugak.

maka aku anugerahkan LG KF750 dengan anugerah "tepon paling water damage resistant" bukan water resistant, tapi water damage ye kawan2... sebab ia memang masih berfungsi seperti sedia kala. alhamdulillah.

yang terbaik.

dalam hidup ni. aku memang cepat letih bab tunggu menunggu. letih teramat sangat. kalau menunggu sesuatu yang pasti, contohnye dah ada satu date yang fix - this, i can bear with. tapi, kalau tunggu benda yang entah jadi entah tidak, aku mmg cepat letih. yelah, dah tua-tua ni kan. naik tangga pun cepat semput dik.

bila aku dah letih menunggu tu, aku pun pujuk hati - ini tandanya Allah sayang kamu. ini tandanya Allah ada yang lebih baik. cakap memang senang, tapi nak menelannya tu, kerja iman semuanya. kalau iman tengah semput2 jugak, itulah susah sangat nak menelannya tu. astaghfirullah. mudah-mudahan Allah ampunkan dosaku dan dosa kalian.

aku tak tahu, tapi aku rasa seolah-olah ini bukan yang terbaik untuk aku.sungguh. siapalah aku untuk tahu apa yang terbaik itu. tapi aku terus juga berdoa mahukan yang terbaik. kadang-kadang yang kita rasa terbaik tu, bukan yang terbaik, bahkan salah pula. akal yang dipimpin ilmu, akan nampak. tapi hati yang dikuasai nafsu selalunya akan shield us from seing those truth.


p.s: esok sekolah. seronoknye.

5 comments:

amirah syahirah said...

uh..uh..sekurg2nye sy nak bgtau kat sini yg sy ade meninggalkn 'kesan tapak kaki' di blog ini..sy telah mmbce ape yg ditulis lalu sy pk..hmm...sy pown penat dan penat dan penattttttttttttt menunggu sst! mungkin ade hikmahnye,,

one_munawwarah said...

ha..penat tunggu ape tu... ade la tu kan.. kecik2 da pandai.

amirah syahirah said...

haha..k.tqa, org buat nada sedih tue...huk2..

amirah syahirah said...

hahahah..ohye, lg 1...k.tqa, kte beza setaun je kan....? kecik??hmmm~ badan kecik? aha..(mengangguk)

one said...

yelah...akak da 20an.. ko belasan.. sile terime hakikat. =)