Saturday, August 1, 2009

PETRONAS CHINESE NEW YEAR 2008 AD, REUNION DINNER

pertamanya : aku frust adam ajak nur aminah hidup sebagai suami isteri. kenapa director drama suka kan nak seksa jiwa raga penonton.

keduanya : aku tak faham kenapa ada orang, rakan sebaya yang aku kenal mahupun tidak, tak seronok bali cuti. aku doakan kalian selamat dari wabak pinky's got a flu tu. tapi, dapat balik berada dalam kalangan orang yang tersayang, nape tak seronok pulak? aku ni, hari-hari tunggu je bila aku boleh balik jumpe mama n abah. kalian tak rasa apa yang aku rasa. yang kawan-kawan aku kat sini rasa. duduk jauh beribu batu dari orang yang aku sayang.

kalau kalian sakit, boleh balik mintak dimanjakan, mama masakkan bubur, aku sekarang kalau sakit, cakap kat tepon je tau. jatuh time jogging pun tak de orang nak tolong tiup luka. (eh, ni luka parah mmg takyah tiup2).

aku lagi tak faham orang buat statement bosan duduk kat rumah. maksudnye dia bosan ngn mak ayah dia ke??? aku dulu tiap2 weekend mama n abah visit kat skolah, aku pun balik selalu. aku suka je. kalau sekarang aku boleh balik every hols pun aku suka, walaupun flight belas-belas jam.

sedih lah tengok orang tak enjoy nak balik jumpe family. in case u forgot, mak kau 9 bulan kendong kau sana sini dalam perut tak boleh nak tinggal kat mana-mana. lepas kau lahir pun, asik nak kena berdukung aje. abah kau pun selalu tak tidur malam sebab kau asik jaga malam. sekarang kau ada masa nak berbakti dekat family cuti2 ni, kau kata kau balik tak best. rindu kawan-kawan kat skolah.

my mom sayu je bila makan, aku takde. mak anda pun sama. anda je yang tak hengat-hengat. emo plak.

pagi sabtu. yg perlu aku update adelah bilik aku, bukan blog. sekian.

4 comments:

Pejalan Kaki said...

munawwarah,
people are made different as we grow up with different surrounding. doesnt mean tak balik tak sayang tak ingat.

T____T"

p.s. ini bukan homesick. dan samat balik raya !!

one_munawwarah said...

agreed.
tapi ada orang buat statement "aku balik rumah wpun tak merindui sesiapa" dan jugak "bosannye asik datang je mak ayah aku ni" saye raSE terkilan sbg seorang bakal ibu. wohaaaaaaaaaaaaa

Pejalan Kaki said...

"sebagai bakal ibu"

ok, statement begitu mmg tak patut dikeluarkan. maybe, depa tu ego kot nak ckp "wah, mak aku datang bawak rambutan byk byk. sayangg, mak !"

well, some people leave each other better from a distance (ha ha)

p.s. saya homesick setahun sekali je (?)

one_munawwarah said...

kalau anak sy wat statement camtu, sy kata "i hantar u rumah anak yatim. padan muka" hoho.

sy tak homesick, sy cuma rindu setiap saat.